maandag 6 december 2010

Update over van alles en nog wat.

We zijn de koude dagen warm doorgekomen in de Joenit. De waterpomp was goed ingepakt want ook met de watervoorziening is het tot nu toe goed gegaan. De afvoer zorgde wel voor problemen, deze lag niet diep genoeg in de grond en was bevroren. Even een fohntje erbij helaas geen resultaat. Toen de gasbrander erbij, helaas ook geen resultaat..... en toen? Dan maar doorzagen..... en als de dooi doorzet een nieuwe afvoer leggen en wat dieper dit keer.

Daarnaast ben ik afgelopen weekend bezig geweest met het verder leeg halen van de puin uit de gruppen. Dat is niet zo'n handige klus omdat er tussen het puin ook veel zand ligt. Dat maakt dat alles gescheiden moet worden hierdoor is het erg arbeidsintensief. Gerrit is hier vandaag verder mee gegaan en is al een behoorlijk eind gekomen. Helaas zit Emiel nog steeds met zijn vinger en is er vooralsnog geen verbetering opgetreden en dat is erg vervelend.

We zijn nu bezig met de laatste gesprekken met de aannemer. Dit ziet er positief uit dus we hopen hier uit te komen. Ook de vergunning is nu verkregen. In principe mogen we beginnnen met de verbouwing, echter omdat het een monument is wordt aangeraden te wachten tot de laatste bezwaartermijn ook voorbij is zodat de vergunning dan onherroepelijk wordt. Dit gaat betekenen dat we halverwege januari gaan beginnen. De aannemer kan dan ook direct starten. Nu is het voor ons zaak om over de inrichting en wensen tot in detail na te gaan denken zodat straks alles op de goede plek wordt gerealiseerd, dat is nog een hele klus. Maar daar hebben we dan ook nog even de tijd voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten