dinsdag 29 maart 2011

Beton storten

En toen alles klaar stond kon het storten beginnen. Twee man die de dikke slang van de betonpomp in bedwang houden en Gerben die de regie had over de hoeveelheid beton. Met een laser zorgde hij ervoor dat de vloer al grotendeels op de juiste hoogte lag. Wanneer en hoeveel beton er uit de slang komt werd geregeld door de meneer van de betonpomp middels een afstandsbediening.



Gaat het wel goed met de vloerverwarming? Dit speelde toch wel de hele tijd door het hoofd tijdens het storten. Liepen wij nog heel voorzichtig over de wapening, tijdens het storten ging dit toch wel iets minder zachtzinnig. Nu was er wel druk op de leidingen gezet dus het zou zichtbaar zijn op de drukmeter als het mis zou gaan. Maar die meter zit tegen de muur waar ze begonnen zijn met storten, dus die was al snel niet meer afleesbaar. Gerben heeft 's avonds tijdens het vlinderen op de drukmeter gekeken en gelukkig er zat nog druk op de leidingen!



Het uitharden van beton is een chemisch proces waarbij warmte vrijkomt en dat was te merken, tijdens de toch wel koude dag kon je goed merken hoeveel warmte er van de vloer vrij kwam.


1 opmerking:

  1. Wij staan op het punt om ook de vloer te doen. Het geheel is uitgegraven. En nu komt er 14cm EPS in. Daarop komt een betonnen draagvloer ( ca 10cm) en dan een betonnen vloer met de vloerverwarming (ca 8cm). Maar als ik naar jullie beschrijving en foto's kijk lijkt het of jullie op de PIR laag, de vloer met vloerverwarming in 1 keer hebben gedaan. Klopt dat? Graag een reactie per email (Ben@)

    BeantwoordenVerwijderen